Tuesday, June 28, 2011

Senyuman adalah sedekah...

Assalamualaikum...

Jika saya senyum dengan ikhlas saya akan rase jiwa dan hati sgt tenang...
Jika saye senyum tidak ikhlas saya akan rasa bersalah kerana menipu diri sendiri hanya kerana kegembiraan org lain sedangkan org itu tidak pernah pon senyum kt saye walau 1 inch pon.

Tahukah kamu senyum itu adalah sedekah sekaligus memaniskan muke korang yg sebelum ni look like singa betina/harimau jantan !!

Luakkah senyuman kau kalau kau sedekahkan sedikit kepada org di sekeliling !! Adakah dgn senyuman kau itu boleh menurunkan pangkat/darjat kau.

Matikah diri kau kalau kau senyum pada org di sekeliling kau.
Ataupun dengan senyuman kau boleh menukarkan/mencacatkan wajah kau !!

Adakah senyuman boleh menjatuhkan maruah kau orang??

Adakah dgn senyuman boleh buat boyfriend kau lari??

Hinakah senyuman kau jika disedekahkan kepada org di sekeliling??

Janganlah kau bersikap begitu angkuh hanya kerana aku adalah org di bawahan kau/orang baru di sekeliling kau.Senyum tidak membawa mati guys !!

Please...please...please la dear...kenapa susah sangat untuk kau senyum??Bukan meminta diri kau untuk senyum memanjang selama 24 jam,tapi hanya sedekahkan sedikit senyuman kau kerana senyum itu adalah sedekah tidak kau berdosa malahan kau dpt pahala lagi *_)


Just a side notes for u guys i always smile even though i realized that my teeth  not nice :)
Namun aku jugak fedap !! Kau faham fedap dgn org yang x reti2 nak senyum even da berpuluh2 kali aku senyum kt die.Bukan minta dibalas hanya mau memperbetulkan keadaan.


p/s:smile world :)

2 comments:

IEQAH said...

Ieqah SENYUM niiiee :)

P U C A T said...

to ieqah:ok....
smile always...hehe