Thursday, June 30, 2011

be urself is better than be others..

Assalamualaikum..

Kalau cakap pasal fake,copy,tiru ,intai dan jenguk mungkin memberi maksud yang sama,
Kadang-kadang kau tak boleh lari dari menjadi diri kau yang sebenarnya.Even kau cube dan cube untuk menjadi orang lain end up kau akan berbalik pada asal r.Am i right dear??


Rase mcm tak original lak kan bile cube meniru 101% cara orang lain.Kalau  ke arah kebaikan doesn;t matter but kalau ke arah keburukan memang teruklah kan.Jangan terlalu taksub mengikut2 cara orang lain kerana ia tidak semudah yang kau sangkakan.Ade yg sakit hati,ade yg gembira,ada yg kecewa dan ade yang frust bile org yg dikenali bukan lah manusia yang pernah die kenali 2/3 tahun yang lepas.

Tiada masalah untuk menjadi orang lain terutama ke arah kebaikan tetapi remember dear hati kau kene ikhlas dan jgn menjadi baik hanya kerana mahu dipandang baik oleh sekian alam:0Jangan hanya kerana selalu ingin dipuji dan dipuja2 kau berbuat baik.Ingin selalu mendapat pujian dan dorongan kau buat baik.Tapi ikhlaskah hatimu melakukan sedemikian rupa??Come on guys even people around u doesn;t care/know what are u trying to do but only ONE always seen watever u did.

Be frank,im not perfect person and i always do a mistakes but from mistakes i have learn a new thing and make me matured.Jangan kerana kau selalu buat silap dan kau inginkan kepujian tanpa perlu belajar dan juga gunakan advantage pada org lain untuk menaikkan nama dan improve urself.U re totally wrong baby.Be urself and be what u are.Perlu jadikan orang yang berjaya as ur inspiration but don't give up because u always do mistakes and faced with failures.Remember that:)

Semua mahukan kejayaan dalam hidup same mind.Mungkinkah kita mampu menggapai awan yang tggi dan perlukah kita lari dari berpijak di bumi yang nyata.If u want touch the sky u must try harder and harder either u will be a hard looser !!So struggle the most important thing.Criticism as ur good friends to improve urself .There nothing better as long as u know what are u trying to do babe.

To be frank in one days,i have did 2 or more mistakes * look down* kadang2 terfikir kenapa aku ni lemb** sgt.Then i'll start thinking ,i need to learn a lot of thing.I need to try and get help from  others yg sudah makan byk garam 
* nasib bek xde kencing masin *.So,i'll wake up and yess i start to talk to my heart  U CAN DO IT' !!

Tidak mudah untuk senang,dan tidak susah untuk menjadi susah.Selagi diri kita pandai evaluate diri kita sendiri it;s better dear.Don;t think about others but think urself how to be like others yang sudah berjaya.


*aku juga telah berusaha mengedit gambar ini untuk reduce noise.At last aku berjaya.Hehe

So guys,BE URSELF BETTER THAN BE OTHERS..usaha sgt2 lah diharapkan.Kejayaan takkan dtg bergolek2 dan berguling2 tanpa berusaha.

Bye..thank u usha.

2 comments:

IEQAH said...

Yeahhhh Just Be OurSelf..Baik Buruk Mestilaaa Ada Istimewanyaa kn :)

Sara Cullen said...

haha orang yang tiru orang lain tu desperate nak publisiti murahan...