Wednesday, June 22, 2011

Kadang-kadang.........

Assalamualaikum..

Kadang-kadang pernahkah terlintas di fikiran kita,manusia atas dunia ini rambutnya sama hitam sometimes ade jgk dicolor2..hati mmg tak same !! Seriously x same even though kau da berlaki dan ade wife totally tak same hati kau dan si dia.tapi itulah manusia dan sudah jadi seorang manusia.

Kadang-kadang kau suke kt sesuatu bnde tu tp people around u doesn't like that.Sudah menunjukkan hati dan perasaan yang tak same.Walaupun kau pakai baju same.color baju berbeza sbb kawan kau tak suke color merah jadi die pilih color orange.

Kadang-kadang kau suke berpoya-poya tapi kwn kau suke mendap kt rumah je sbb die tak suke dgn keadaan sekeliling yang bising,kotor dsb...

Kadang-kadang kau suke dgn ape yg kau buat,the way u talk,the way u look ,the way u read,the way u listen but people around u doesn't like the way u are !!

Kadang-kadang kau rase kau bagus tp kwn2 kau ckp kau tak bagus..Kenape??Sebab realitinya kau mmg tak bagus !!

Kadang-kadang kau rase kau berkuasa kt atas dunia ni,tp hakikatnya kau tak pernah sedar bahawa di akhirat sana kau tak layak untuk berkuasa malahan segala kuasa yang kau da ade kt atas dunia ni akan lupus serta merta !! Eh kau kene ingat tau ape aku taip ni !! * no typing error *

Kadang-kadang kau perasan dan berpoya-poya kau masih muda dan bujang tran tang tang tang...hakikatnya u  have to find ur 'best couple' to completed ur life..Barulah hidup kau akan teratur !! Tak de lah kau nak baran kt org yg tak bersalah tak tentu pasal * pernah terjadi suatu ketika dulu *

Kadang-kadang orang pandang aku ,die kau dan kau cantik dan segak apabila berpakaian dan sgt kemas gayanya..tapi orang tak pernah sedar the facts is hati kau tak secantik baju-baju yang kau pakai !!

Kadang-kadang ramai lelaki/wanita akan jatuh chenta apabila melihat mulut kau yg manis itu..realitinya org tak tahu yg  mulut kau macam lancau mengalahkan lancau lg adelah !!

Kadang-kadang kite tak sedar apa yang kita buat selama ini belum tentu orang lain akan menyukai ape yg kite buat .Kite jugak perlu sedar segala tindak tanduk kite dalam menjalani kehidupan seharian perlulah berlandaskan keimanan dan keikhlasan barulah kita akan menemui jalan yg sebenar .

Yaa....u oll not perfect and no one is perfect including me.But ,i always think the best way before i do something so that i will not trouble people around me because of my mistakes or careless.I will make sure that i am not going to hurt people  around me when i talk or communicate to them.

And i never forgive person who ever hurt my feeling more than 2 times and yes if i hate them today it's like no more tomorrow !!




p/s:belajarlah mengenal erti hidup:)

Bye..thanx for reading my entry

2 comments:

IEQAH said...

KADANG-KADANG..mmg rajin nk komen entri org nie..
hehehe..
NICE entri dear :)

P U C A T said...

to ieqah:hehe..
gud2...