Saturday, March 26, 2011

masakan abah TERBAEK!!

Assalamualaikum

Da start jari aku ketagih menaip belog ni.Selagi hayat dikandung badan selagi itu lah aku tetap dgn blog.That day aku ade bgtau broadband aku broken rite??Yess,that's true,,Tak de tokok dan nasi tambah.But was spinning in ur mind kenapa aku boleh online??Ataupun x terlintas pon soalan tu tp aku sndiri yg perasan.Haha..Actually ,aku tgh menyewa dan membuat muke lima sen dgn harapan kakak dan adik aku meminjamkan berokband depa kat aku!!

Da terjawab sudah.so lets back to my entry.Aku sebenarnya bersyukur sgt dpt ayah yg sgt berkaliber jgk berbakat dlm apa jua bidang sekalipun!!Namun aku tergamam seketika,kenapa abah aku  x jadi engineer,chef,architecture mahupun suri rumah.Malahan die adalah seorang pesara polis di mana beliau x pernah memegang kuali sewaktu bertugas tetapi die pegang pistol je.):Segala lighting dan jgk lampu ala2 disco kt rumah aku die jgk yg buat.Masak sedap2 dikala ketiadaan mak aku di rumah juga renovate rumah pon die sndiri yg buat!!Bangga tak..bangga an??Aku je lah yg bangga sebab beliau adalah bapak aku..

Ape yg aku nak cite hari ni adalah bertajuk masakan abah memang terbaik.Today ,rumah aku ade buat makan-makan .So antara tetamu yg hadir adalah kwn2 abah aku leyy.Oleh yang demikian untuk memeriahkan lagi suasana makan-makan ni dgn harapan tetamu akan memuji lauk pauk yg dihidangkan adalah dgn cara abah aku masakkan sendiri lauk untuk tetamu.
* sebelum ni pon die masak sendiri jgk.

Menu hari ni nasi briyani,ayam goreng berempah,dalca,acar nenas dan daging goreng merah.Aku pon ade tlg2 jgk.Ermm..tolong goreng ayam,Tu je..haha.

* Daging goreng merah,dalca,acar nenas and last tu da masuk perut aku

* Nasi briyani ,aym berempah ,daging goreng merah and dalca.This is mine..Licin yoo!!

Gambar  tetamu tak ade ar..Cube snap td tp dieorg menyorok dan berpaling tadah.Ouch sungguh sadis.Tak ape lah yg penting ,aku dgr sot set sot set suare tetamu memuji bapak aku masak sodap.Well..Hee...Anak nye langsung tak pandai.Ngeh3.

P/S : Aym goreng ade berketul2 lg,dalca dlm suku periuk .Kalau nak makan silalah ke teratak berwarna -warni aku yea:)

Thanx usha entry aku:)

1 comment:

Amoi MiyaSya said...

untuk dapat ayah pandai masak :)