Sunday, January 2, 2011

Jom2..Cantikkan Kulit Muka!!

U oll leh spend mase sekejab x??About 5 minutes ke eh...I nak kongsi tips ni especially 4 women la yep nyah!!

U oll kt luo mesti nak kulit cantik n gebu kan?kan?kan?Ble da cantik ni ramai la nyah mate2 yang memandang...
Ade jgk mate yg memandang lalu berkate "cantik nye die...kulit muka bersih,putih  gebu berseri lagi...."..ha ko!!Xnak ke dpt pujian mcm tu dr mulut org...

Aku kasi tips for korang amalkan di mase terluang yep....Senang je...

U oll kene adelah bnde alah ni...simple je tau:

  • Telor ayam kampung ( amek putihnye aje nyah!! )
  • Madu asli..
Simple kan....ok step die pon simple je....
  • First u oll amek putih telor,gune sebijik cukup la...tgk la saiz muke u oll besar mane!! 
  • Then u oll campor dgn madu asli td...madu tu u oll gune dlm 1 tablespoon cukup la...u oll bajet2 la sndiri...Then mix together till due2 bahan betol2 bercampor eh..
  • Da siap...u oll pakai je jari jemari u oll sapu kt muke tu..and biarkan cm tu je lebih kurang 1 hour ok...Agak melekit tp hasilnye InsyaAllah berbaloi if u oll amalkan selalu...
  • Nanti da kering u oll bilas mcm biase la nyah!!takkan la u oll nak bio cm g2 je ek... 
  • Buat bnde alah ni 1 minggu sekali je...u oll leh gune balik bnde alah tu if u oll da terlebih buat..Xyah la buat byk2 kali.
Senang je kan...Sori la nyah..haku xdek pic tok wt demo ...coz bnde ni pon da lame aku x amalkan...:).U oll kene try la tgk effective ke idak ye and u oll kene rajinla kalo nak dpt kulit putih gebu cm aku ni..opss..hehe...gurau2 je nyah!!

Tips: *Bersihkan muke u oll dr segale mekap ke hape ke. before buat bnde alah ni ok...
         *Makesure u oll pakai telor ayam kampong and madu asli ok..

   *SELAMAT MENCUBA*

2 comments:

miss_neeya said...

ok..nnt try..hehee

P U C A T said...

miss neeya:try tau...hehe