Tuesday, May 15, 2012

win to learn

Assalamualaikum

WARNING:THIS IS JUST SHORT ENTRY!!

I might say that,being an ordinary human I always do mistakes.Bukan takat satu kali or dua kali tapi berkali-kali.Berkali-kali tu bukan jangka masa yang panjang tapi berkali-kali dalam satu hari.SIGH!!.Aku seakan sedar kesilapan sendiri,tapi kenapa makin diperbaiki makin banyak kesilapan yang aku buat.

Yalls pernah terfikir ke kalau la korang in praktikal training tak kesah lah ape-ape field pon.Hari ni kau diajar oleh senior pasal bla,bla n bla..Bila senior tanye "Faham tak"..erm..kau jawab "Faham"..Then,bila suruh buat tak memadai langsung dengan jawapan kau jawab tadi dengan begitu confident padahal kau FAILED!!.Banyak terjadi perkara begini,lantas kau diberi tempoh 3 hari percubaan dan baiki kesilapan.At last after 3 days,senior suruh kau buat,HARAM kau tetap same.Ish..kalau aku jadi senior kau aku surrender ,tak nak aku ajar budak lembap macam ini.Ade tak perasaan malu bila senior ckp macam tu.So belajarlah supaya kau tak menyusahkan orang lain dan jugak diri kau sendiri!!

I do admit,I'm not fast learner tapi kalau nak apply job dalam resume yakin betul kau.." I'm fast learner,willing to learn a new thing and bla,bla.," di mana ayat kau memang bajet kau sumpah terer!!With all words that u have wrote on your resume assume that you're the best and TIP TOP in the world!!Barulah orang tengok resume terus nak hire kau keje bro!!Tapi sedarkah korang kalau kau tulis macam tu makanya kau kene buktikan dengan orang ramai bahawa kau terer and boleh menyiapkan apa jua tugasan yang bakal diberikan.

Fahami situasi orang-orang yang stress dengan keadaan orang yang lambat paham  dengan ape segala orang bagitau.Die lagi stress mengalahkan ibu-ibu yang ade 8 orang anak kt rumah dan macam-macam kerenah.
Simple advice BELAJARLAH!!!

nota kaki:tiada kene mengene antara yang hidup ataupun yang telah meninggal.Peace yo!!

6 comments:

aniswany said...

anis pn org yg lmbt paham..huhu sabo je lah..sometime stress jugak jd cmni

nuyui a.k.a miss YUI said...

kena lbh bsbr,,huhu

Maya Lisa said...

kalau tak tahu, kena willing to learn ~

u.m.i.e said...

setuju dengan hujah awak nie :)

teha said...

belajar laa smpi faham.. heheh :)

fae jamal said...

kena byk besaba cenggini..hee! :)