Tuesday, May 8, 2012

tutti frutti

Assalamualaikum.

Lately aku asyik bazirkan duit dekat TF au..Ape TF??Tutti Frutti la,tak omputeh la sebut habis tutti frutti.Hehe.
Ini terjadi apabila seorang makhluk yang bernama "adik" selalu je membodek aku dengan penuh lentok!!Habis kau aku pon tergugat like orang pempuan membuat aksi ranjang di depan lelaki!!Penangan godaan adik aku ni memang tahap orang kate langsung tak boleh dirunding!!Lantas aku pon setuju aje ikut die pergi TF.Nasiblah die  study lain tempat dan  balik 2 minggu sekali.Kalau hari-hari balik dan hari-hari menghadap staf2 dkt TF terbelah dompet aku!!

For the first time,aku tengok org makan TF ni dekat FB je.Selalu dok gembar-gemburkan TF ni sedap.Then,one day aku terpandang kat kaca tb aku.Minah Mesia yang bukak branch kt obesi tu,pehh!!Terangkat aku tgk TF ni dengan topping kau bayangkan panjang satu meter.Mau tak terliur.Tapi aku redha sebab kat Ganu lambat kot nak ade TF ni.

Tapi kau jangan sangka Ganu ni macam common sangat .Nak makan pon susah..Errmm lekluuu.Finally terbinalah satu bangunan TF betul-betul di hadapan Hotel Tanjung Vista K.Terengganu.Apalagi melonjak kegembiraan la kan!!

Sumpah korang terliur..Don't worry kau makan benda ni tidak menaikkan berat badan secara mendadak.Sebab ini adalh yoghurt bukan betul-betul eskrem * pandai je kau menyedapkan perasaan sendiri supaya dapat makan selalu *.

This is eksaited face.My first time was at TF..Dalam hati " takdela sedap sangat pon"..ehemm ;)

First trial.Kite nebesla sebab tu bersepah je.Dieorg keje kat situ asyik pandang kite je,ape bajet kite tak reti kew...Hewhewhewhew.

Yall's boleh cuba macam-macam flavor with all type of topping.The latest flavor aku try was strawberry banana.Boleh tahan ar sedap.Erm nak describe satu-satu flavor aku sendiri pon tak paham.Sebabnye bile ambik bukan set satu flavor je tapi lebih dari satu flavor.

So,bagi penggemat TF yang HARDCORE ,jangan resah bila berat badan anda naik secara mendadak kerana anda sendiri yang salah tidak memikirkan future impact!!

Bai..thanx for reading.

14 comments:

Ieyza Afieyna said...

sedap nye.. teringin nak mkn.. xpernah mkn pun tutti frutti tu T_T

teha said...

terliur dh tgk nie.. dh lme xmkn.. hahaha !

Dak Fisha said...

fisha lom try lagi tutti fruit. hehe

P U C A T said...

jom makan..
sedappp!!

aniswany said...

TF yg dekat ngn uma anis pun x menyempat nk makan lagi..hukhuk xde org nk belanja kite sbenarnya.huhu

P U C A T said...

kalo tggu org belanja x merasa la jwbnye..
pergi sndiri pejam mate bayar then makann!!hehe

Orked said...

sedapnyer, hope x menggemukkan laa...:)

cikpinky said...

hihi..xpnh lagi jejak TF tuu

ainraus said...

awak! kita pun suka gilaaa makan TF. tapi kdg2 rasa membazir. wuwuwuwuw.

btw, kita baru follow awak. :)

Cik Kay Jue said...

wah macam sedap je.. ckj tak merasai lagi makan.. hehe.. :P

MimieRara said...

My favorite flavor is Chocolate! Hihi.

Nory Zoulkefle said...

nyamnyam..cedapnyer tutti fruity..

Nory Zoulkefle said...

nyamnyam..cedapnyer tutti fruity..

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

wahhhhhhh dyew bertutti frutti laaaaa jeles nie hehe