Tuesday, October 25, 2011

TIPS:HOW TO MAKE-UP LIKE FREE

Assalamualaikum..

Hye girls..u olls sihat's??Gaya -gaya pond yang suke menambahkan "s" dalam setiap perkataan.Tapi aku bukan pon..ohsemmm !!

Ok..sudah sudah nampak sgt aku mmg xde point maka aku melalut tahap berhabuk.Actually aku nak kasi tunjuk korang cara make-up yg paling simple dan mudah tp tak mungkin tips ini terdapat di mudah..my.This tips adalah kegemaran sepanjang masa when i hanging out babeh!!So if like tak osah malu jom ikut aku:*)

Tanpa make-up this is how i look a bit pale but still cun .Sila muntah !!

As a basic i pakai moisturiser safi.Memang moist gile la because moisturizer ni content of aloe vera.Tak perlu banyak pakai sikit dan ratakan sambil tepuk2 manja kt muka tu.

Then sebagai alas aku pakai cream safi jugak.As i da pakai since 2007 cream safi bagus dan mencerahkan kulit secara natural.Kalau nak buang blackhead and white head pon sgt senang.

Yang ni part paling sensitif..Ni ar time nak bongkar rahsia kt korang..Ape die??Ntah la..To cover up my eye-bag i use foundation cosway product iaitu lelan vital.Like my ey bag boleh kwn dgn panda so kalau kuar kene touch sket kt mata.

Done,,,just give it try..Konpem muka korang sejibik dan sama poyo mcm kt atas ni.

Selamat mencuba.Bye.

5 comments:

acheeqa farhana said...

org kate product cosway ok..tp tak pnh try lagi..

P U C A T said...

acheeqa:certain products mcm foundation i pakai ni boleh la..hehe

cik dayana said...

oooo.i pun pakai safi.tapi kaler biru..which one lagi better eh?
biru ke hijau?

teruja plakk.
sebab baru pakai.

P U C A T said...

cik dayana:actually 2 2 bagus..
tp i prefer yg hijau sbb pakai dr dulu lg kan..
tp dkt packing ade bgtau contents die.so u can choose wich one better for u

SI MILLY'S said...

Amboi cantiknya kulit muka. Jeles! :P

Btw, thnx for sharing!