Monday, June 3, 2013

Denim blouse and long dress

Assalamualaikum

Lima bulan lepas aku ada beli satu long dress.It's sleeveless long dress.Lepastu tak tahu dah,huru hara nak pakai camane.Kalau wear with inner mampos laki aku tak bagi.Dah la sleeveless inner pulak ketet sampai seksa nak sebut.Kemudian hati ini merajuk.Okay kita peram dulu dalam almari .T_T

A month after ,aku tengok lagi dress tu,tak pakai sayang,kalau pakai konfirm kene sopan habis.Sedeh.Tolak masuk lagi ke dalam almari.Boleh dikatakan hari-hari aku tengok tapi tak tahu how to dress it up.Sedihkan.
Almost 5 months i bought that long dress,sambil-sambil ikhtiar jugak cara pakai yang sesuai,maklumla sekarang musim panas,takkan aku nak pakai dengan knitted cardi the only one i had.Tak sanggup mak.Lepastu try to match with jacket yang aku beli dekat bundle.Sesuai dah tapi kepanjangan jacket tersebut tidak membenarkan aku untuk meneruskan hasrat untuk memakai dress tersebut.Sampai satu tahap ,aku cakap lantak ah.Tak payah pakai ,simpan je buat pekasam.

After all,kebetulan adik aku bawak aku pergi jalan-jalan dekat ekspo yang ada jual baju-baju,dress,tribal dan sebagainya.Then aku terjumpa la satu booth tu yang jual denim blouse.Aku try,selidik,belek dan kaji it suitable most and i picked!!Cost only RM30.00.Balik je rumah laju-laju aku try matchkan dengan long dress,tanpa pengetahuan suamiku.Godek-godek depan cermin.And yeaahh it's work okay!!Bagi pandangan aku la.Hehe..So u want to know that kind of look??


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


p/s:this picture was taken by husband.Heee.Because he like this kind of look maka rela hati dia nak snap khonn...kohkohkohk

Tadaa!Panjang nau kisah long dress ni kan baq hang!!Since dah kahwin ni kan banyak benda yang perlu disayangi taw.Ihiks ;p

Bawal:Pasar malam
Denim blouse:Ekspo /street
Long dress:nade nook

Ok.Baii

Thanx for reading this :)

5 comments:

wawa syaida said...

skang ni macam2 fesyen ada...berani dengan tak berani je :)

Cik Anita said...

Hai salam kenal :)

Untung la kalau cik Abang bagi pakai dress macm ni, kalau saya tak di baginya. Sedih. huh

P U C A T said...

wawa:betol tu.macam2 pesen sekarang.

anita:ihiks..suami izin kalau sopan dan menutup aurat.kalau dress yang ketat memang tak dapet la.

Hijab Valley said...

Salam sister.. jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Banyak tudung dan shawl2 yang menarik dari HV collection.Jangan lupa follow juga ye.. =)

Terima kasih
http://hijab-valley.blogspot.com

naiyat said...

SImple & sempoi style.. :-)

Do visit my blog if you wish to buy telekung.. (Promote cikit)

http://naionlineshop.blogspot.com