Sunday, April 7, 2013

Weekend yang suoer penat!!

Assalamualaikum

Hai all....bile bercakap pasal kahwen semua mesti like tak sabar kan!!Tapi bile dah berumah-tangga means suami isteri korangs akan rasa best,pahit,manis kau telan jua.Eh mengarut ke laut dah writing aku.Bila bekerjaya satu hal ,jadi isteri satu hal belom jadi super mommy busy in the world lagi tau.

Macam aku jadi isteri week-end untuk si suami aku.Halnya kiteorang berjauhan ..sangat jauh macam Malaysia ke Mesir.Balik je rumah hal pertama aku akan cakap kat suami PENAT ,no kidding okay.if i say penat i really mean it macam berlari 1000 meter!!

Hal kedua lagi penat jika suami not in good condition like demam or headed!!Ouh em jiee .Of course la balik rumah aku kene cover berdouble-double kerja.Sian kat suami dah la tak sihat kene marah lagi..Marah manje...heee.Bayangkan tinggal kan suami dan rumah for a week.Jadinya before pergi mencari sesuap nasi make sure all the thing mesti clear .Contoh laundry pop kene kosong,pinggan gelas sudu garpu kene cuci ,meja makan ,bilik tidur ,bilik solat bilik mandi dua bijik aku kene cuci tau!!tau!!

After a week balik macam a month!!Huhh....dahsat penangan suami seorang diri di rumah macam ber-se-puluh.Yea aku paham die pon keje macam aku ,tapi macam tu la adat la kalau berjauhan .Lagipon die lelaki mane tau sangat nak uruskan hal rumah.Melainkan aku pot pet pot pet okay la sekejab.Then he will repeat a same thing.Nak terang pon i tak tahu..Hiks.Penaat tapi seronon.Memang tidak dinafikan sangat penat.Mau tak penat drive sensorang dengan badan yang letih.Tapi aku redha itulah namanya KEHIDUPAN.

Suami pon kadang-kadang banyak advise me to banyak-banyak sabar sebab dia sesangat faham keadaan aku dan juga keadaan kami.Ini lah namaya pengorbanan.


NOTA KAKI::My dear hubby,i love the way u treat me.


5 comments:

FarhanahAdzlan said...

yg last2 tu sweet hehe :)

Ain Norainsyah said...

Ain belum ada suami. Tak pernah tau cane rasanya berjauhan dengan suami. Tapi ain agak, mesti perlukan kekuatan mental untuk hadapi semua tu. :)

Siti(zoey) said...

siannya.takpe2..dugaan dulu sebelum sng kemudian..insyaallah.

pelangi chenta said...

ragam suami isteri kan

SI MILLY'S said...

Sekarang penat, akan datang siapa tau dah senang :)

Banyak sabar ok!