Tuesday, November 6, 2012

HI-TEA @PAPPARDELLE CAFE

Assalamualaikum

Tempoh hari,MGKT mengadakan HI-TEA kt pappaderlle cafe.Dengar-dengar buah mulut orang cakap pappardelle cafe ni berkonsepkan ITALY..tapi aku tak tahu sebab tak pernah pergi tapi bile aku pergi aku tahulah apa konsep cafe tu.Aku pulak boleh selamber dah separuh paragraph mengarang bajet korang paham natang ape ( MGKT ) tu??Meh la aku nak bagitau MGKT tu adalah MAJLIS GURU DAN KAKITANGAN .Kirenya cikgu-cikgu ni ade geng la macam pertubuhan kelab bukan gang gangster mahupun gangnamstyle..Okay tak lawak.

Jadinya aku ini yang tak berapa nak penting juga suke menyorokkan diri dalam ICT lab selama setengah hari kemudian  tepatjampukuldua baru tunjuk muka dekat guru besar turut dijemput.Ape bahagianya manusia malas macam aku ni dipandang baik oleh mereka-mereka tu haha.Jadi mereka sudah siap edar booklet kat aku aturcara majlis beserta dengan tema.Dan tema pada hari tu adalah " Kamilah bintang "..Mampus aku nak capai bintang kat langit..memang tak tercapai dek akal aku la der.Macam pening lalat je waktu tu nak terima kenyataan dan tak sempat pening aku decide nak pakai as simple as i can.Lantaklah takde bintang pon,tak mati lagi pon.Kalau tak bintang pon tak kene halau kot.Pot pet pot pet kau orang tengok sendiri la betape miskin nye theme aku haritu :)



Jangan tertipu,ini begedil soto versi manusia..Boolat betol muke aku ni baru perasan.Tak nak dah buat vintage style gune tudung bawal ni ( tetibe salahkan tudung bawal kan !! )


Ape yang korang tengok adalah grill beef with black pepper sauce,spice prawn with black pepper sauce,potato salad with lemon juice and nasi goreng cina.Pehh caption makanan nak bagus-bagus je mentang-mentangla ITALY concept.Nasi goreng cina makanan ITALY ke??nampak sangat aku ni penipu tegar.


Bersama datins hot suam2 gittew


Si merah dan dia adalah bintang pada hari tersebut.Semua dia rembat!!Murah rejekinya.


What I'm wearing:Maxi dress yag sudah dirotate like a thousand time,long cardi baru beli a day before dan tudung bawal pon dah banyak kali rotate.Bintang??Tunggu malam ah kau nampak bintang *_ ^


Style gedik perempuan macam nii la kawan!!

Deco de cafe yang sempat aku capture.Lampu itu sangat menarik bagi aku.

Bagi aku ,makanan kt Pappardelle memang the best.Memang cukup rase ,especially nasi goreng cina dengan potato salad dan pada hari itu jugak aku ade try spaghetti even aku bukan penggemar spaghetti and u know what tekak aku boleh terima rase spaghetti .Macam sedap gile kot.

So sape-sape yang berada di area Kemaman ,Terengganu bolehla berkunjung ke Pappardelle Resturant yang berada di bandar Chukai Utama,Kemaman.Nak lagi senang nampak ,cafe berada di belakng bangunan KWSP.

Pappardelle is OHSEM!!

7 comments:

cik nana said...

capai kan bintang lebih2, bagi kite seketul. hikhik. wahh mesti syiok makan italy woooo

P U C A T said...

nana nanti kita capai bintang tu bg kat awak berketul-ketul tau :)

aiN NaJwa said...

Wow..makan dan makan..Cntik..!!.. =)

Ara Abady said...

alaa kat kemaman ke..jauh la pulak nak pegi...hewhewhew

comeliness_zaty said...

senang je nk dapatkan bintang. pusingkan diri sendri byk2 kali. pastu tangkap seberapa byk biintang kt atas kepala.. hihi

rohayu osman said...

mkn sedap !

fae jamal said...

1st of all, thank you dear for sharing me tips2 semasa berkahwin. ewah ;) kalau boleh bagi la tips2 lagi tau ;) wah, u seorang cikgu yang cantik+sempoi. hee:D kenapa papardelle tu jauh sgt. nun di terengganu sana. taktau bila boleh pegi sana. hihi