Tuesday, November 20, 2012

" Just married "

Assalamualaikum.

Hye Wednesday bertemu kite di enty ini :).Rase seronok gile sebab minggu lepas aku dapat cuti panjang di mana hari Selasa all Indian's celebrate Diwali ( mcm aku nak rayakan ),lepas tu Rabu aku sesaje apply cuti sebabnye aku malas nak ulang alik bukannye dekat bhai aku kene ambik kire duit minyak kete lagi lepas tu Khamis awal Muharam .Kan ade advantage cuti berkapit ni baik aku apply straight je Selasa till Sabtu.Ahh seronoknya dunia!!

Then,Cik Husband  menyatakan hasrat nak ajak aku nge-date kt mana-mana je lah.Aku dah paham sangat ayat kt mane mane die tu.Tak cakap pon aku dah tahu.Disebabkan jalan2 ni memang makanan aku,maka aku setuju dengan hasrat beliau.Ye lah sementara perut aku ni still single mingle apakate aku dengan husband feeling2 like baru minggu lepas kawen gittew.Then kalau orang tengok dalam hati mesti cakap " Yeahh we're just married !! ''.Pergghh tahap kepoyolan tu memang di luar batasan :)



Alang-alang menyeluk pekasam biar sampai basah kuyup tangan kau.Elok sampai carik Chocolate dulu.Peberet...hmmph...mahallll tapi sedap.Kepale senget tanda gembira :0



Dah puas hati macam orang gila pusing the curve tu,kitaorang terbang pule ke Ikea.Pusing-pusing nampak cermin besar terus snap gambar. 
* bukti feeling2 just married last week gittew *


Husband bukan photographer.Nasib baik nampak jugak separa tubuh aku.Eh hai oll's me wearing bawal sarung.Sangat selesa dan tidak panas.Tapi sedikit jarang namun i pakai dengan neck inner jadik tak nampak la leher korang.FYI,bawal sarung  banyak gile kt Terengganu uolls.Aku pandang sipi2 je mcm tak heran dah.Hehehe.


Gemuk .Jahat gile sis aku,itu hari aku sempat nyinggah umah die for dinner.She was shocked!!Eww...ko pregnant ke??Cepat cepat aku jawab tak ah,aku dah gemuk sekarang.Direct je senang takdelah orang tanye sebab ape kau gemuk sekian sekian kan...Hmmph.

Jeans pon dah tak boleh pakai sekarang.anyone suggest me  yang belom pregnant  ni perlu buat ape untuk dapatkan saiz badan seperti dulu :(


18 comments:

iezayusof said...

banyakkan lakukan senaman kak :p

P U C A T said...

hikhik...x sempat senam dah dik..cume yg mampu buat kemas rumah bg kuar peluh

Nai @ TPJ said...

Owh... Pengantin baru rupanya... Congrats, direnjis2 dipilis ler...! Kunjungan balas ni, deq.. Tq singgah kat port akak.. ;)

Semut Senyum said...

uits.. pucat dah kawen ke? bila2? bila??? kat mana??... punya lah lama saya biarkan blog saya bersawang akibat keadaan rutin harian yang seolah2 busy menjerat leher.... (busy sgt lah tu)...

apapun Selamat Dah Kahwin, ye pucat...
korang dating sakaannn nooh...
eh, saya pun ada bawal sarung tu... beli kt terengganu masa program FEStKUM itu hari... ni rasa nak beli lagi...

Cik Yaya said...

diet je la kak...
bnyk tips2 yg bole dpt skrng..
meh yaya bg sikit- 1. jangan makan malam..mkn sbelum kul 7. 2. jgn makan ber-ulam dgn air. 3.jgn mdi,baring lepas makan. 4. kurangkan mknan blemak dan bnyk mkan sayo,sup..dsbg hehe ok! ^,^

Ana Farhana said...

bahagia kalau gituu..hihi

aiN NaJwa said...

Seronok nyer cuti panjang..sy keje..huahuahua..=D waah, bestnyer akak berjalan..yeahhh, just married last week..mcm laaaaaa..hehehehe..kebahagiaan teserlah..=) Hope till Jannah..amin..errrm, akak opismate ade jual aritu bawal sarung..tp xbeli pong..hukhuk..=D

fae jamal said...
This comment has been removed by the author.
fae jamal said...

sama mcm fae. baru 2bln kawin badan naik menjadi-jadi. padahal b4 this susah nak naik tau. selalu pergi the curve sbb nak mkn dekat waroeng penyet n tgk movie je. mkn tu penting!=p

comeliness_zaty said...

bestnye naik bdn. kena kawen jgk ni. blh naik bdn. haha.

P U C A T said...

thanx for comment.hiks!!

CikNana said...

manada gem..comel bah..hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

bahagia tgk org lain bahagia =)

nik ros said...

tak yah la diet2.dah kwen pun
hehe
nampak mcm ok jea.tak ade la gemuk pun :)

Dkna Abza said...

dkna yang kurus nie pon nak gemuk..dah ok lah tu badan, cantik dah tu..

Nyue said...

gemuk sebab bahagian la tu..eheheheehe

Leeza dayasari [santai leeza] said...

done follow... dan tgk juga ruang2 yg perlu.

Leeza dayasari [santai leeza] said...

done follow... dan tgk juga ruang2 yg perlu.