Sunday, April 22, 2012

recipe:strawberry choc

Assalamualaikum and hai.

Jangan kata aku mimpi disiang hari ,tak!!Tapi aku mengigau dan melalut nak update blog sebab terlalu lama blog ini sepi.Well,aku tahu takde sape  yang nak bace pon.Tak kesah lah!!

Sekarang aku ade story to be told ,maka terupdate la blog ni.Semenjak balik dr jom heboh haritu adik aku yang pempuan ni da bertukar tabiat ala-ala Dato' Siti Nurhaliza!!Nak kate bertukar rupa memang tak la kan!!Aku tak tahu lah dia sekarang seakan-akan menjadi peminat strawbery choc yang HARDCORE!!.Asal tgk strawberry je,mula lah sawan depan aku tak memasal!.Maka dengan azam dan tekad yang tggi adik aku telah berjaya merekacipta strawberry choc.Yea,yea.agak jakun sebab org lain da berkali-kali buat kt rumah!!

Bahan-bahan die simple gile kot:

Buah strawberry
Chocolate bar ( gune Cadbury chocolate )

Cara-cara die ko belilah strawberry banyak mana pun kau nak selagi xde org marah .Lepas tu choc dimasak secara double -boil ..Lepas tu celupkan aje strawberry ke dalam choc td.Senang bukan!!


Tadaa!!Jemput terliur!!Aku pon tak paham style ape choc separuh je.Pakai skirt kot..Muahaha.


Selamat mencuba.Baii!!

4 comments:

IEQAH said...

tolong buat untuk ieqah pleshhhh :)

P U C A T said...

Nti kte buat sme2 ye.

P U C A T said...

Nti kte buat sme2 ye.

Feza said...
This comment has been removed by the author.