Monday, April 23, 2012

The time!!

Assalamualaikum.
Waktu aku kecik kecik dulu,aku selalu bagitau dekat mak dan ayah aku yang aku tak nak kawen dan tak akan kawen.Kalau boleh aku nak hidup kt atas pokok kelapa sorang2..Bagaimana??Ouh semestinya dengan membina pondok kecik kt atas pokok kelapa,macam kesah dongeng ke ape aku ni??
Tapi bile difikirkan balik,layakkah/mampukah aku hidup bersendirian sampai ke tua??Persoalan tu memang selalu ar bermain di benak fikiran aku ni kan.

Aku rasa bahagia bile nengok kawan-kawan aku bahagia,memang tak terucap dengan lidah melihat kebahagian org lain dan semestinya diriku mampu memiliki bahagia itu..hikhikhik..( ayat novel seyh ).Aku selayaknya boleh rasa bahagia bukan sekadar memiliki chenta yang telah diikat kuat oleh seorang yang bernama lelaki ,tetapi aku akan merasa bahagia bilamana aku mempunyai kawan all around me yang dapat aku bertepuk tampar dengan mereka,tolak tolak sampai jatuh tersadung!!main kasar lah sket haha!!Then boleh bergurau manja ,buat lawak bodoh each other!!Itu semua dapat membahagiakan aku.To all my friends thank you so much be with me for this while:)

Bile usia aku semakin meningkat dewasa,aku merasakan ade sesuatu yang kurang dan perlu dilengkapi dalam kehidupan sebagai seorang yang agak dimamah oleh masa :).Bukan sekadar memliki kawan,bukan sekadar memiliki gadget-gadget canggih mcm dekat Plaza Low Yat,bukan sekadar berkejaya tapi lebih membahagiakan aku ,jika ada insan yang sentiasa ada bersama kita ,susah senang bersama dan mampu membina keluarga bahagia kelak.Bukankah  kehidupan selepas itu lebih terjamin dan terurus??Am i rite guys??
Tetapi tidaklah percaya 101% bila berkeluarga menjamin kebahagiaan tapi jika diiringi doa dan sentiasa percaya kepadaNya,inshaAllah aku dan korang korang jugak mampu bahagia.

Bile usia dah mencecah 20-an,bibit bibit gatal merenyam memang akan ade dalam diri korang.Jangan tipu aku,jangan tipu kau tak gatal okay!!Aku sepakkan,memang gangster aku kan!BTw,korang akan lalui setiap proses tersebut,mule-mule bercinta,lepas tu chenta hati datang merisik,lepas tu jumpa mak ayah kononnya da nak buat masjid..Ouh..what a sweet moment !!I don't give a damn kalau korang tak rase saat-saat indah mcm ni,tapi hakikatnya begitulah proses sebelum korang berumah tanggga.Sangat suwittt ok..wewitt:)

And,sudah sampai masanya untuk aku memikirkan soal jodoh.Kalau tak pk sangat pon tak boleh jugak ,memang itu semua kerja Allah s.w.t,Kita sebagai manusia hanya merancang ,Dia bakal menentukan segala-galanya.Sometimes i feel like floating,tak tahu apa kejadah kesudahan hidup kalau berterusan mcm ni.Dan kadang-kadang hidup ade up and down.Hari ni bahagia nak mampos,esok hujan turun renyai-renyai,menyirap jgk kalau ade time-time cenggitu.Tapi aku percaya pada SATU.InshaAllah selamat dan baik-baik semuanya.Amin.

This cute human wearing bawal by nawrida nid collections.I hope this human life cute-cute always.

THE TIME WILL COME bebeh!!

Ouh don't forget to visit nawrida nid.Ade macam-macam stuff yang korang boleh pilih with affordable price.

Bai..Thanx for reading.









1 comment:

Feza said...

rileks sis. jodoh itu rahsia. :)