Monday, October 1, 2012

level confident yang sangat tinggi.

Assalamualaikum.

Hye all,macam tak caye jek aku kembali menaip kotak kosong ini.Bukan sengaja aku biarkan lelame tp kekangan mase melampui segala-galanya.Ecece ayat kau nak bagus je nok ;d.Well niat suci aku hari ini adalah untuk berkongsi dengan korang's semua pasal kecantikan muka,dalaman luaran dan sebagainya.

Aku??Tak delah cantik pon tapi ade jugak la tegur rupe aku ni macam Tiz Zaqiyah..tengok spelling pon tak betol  ape lagi muke memang tak a kan!!Jemah yang tak nampak ( buta ) je cakap muke aku macam Tiz Zaqiyah.Okay melalut panjang tak gune bhai.Meh aku nak kongsi dengan korang miracle product yang boleh membuatkan korang rase macam diva bile berjalan di public.

Actually product ni semua orang sudah terang dan jelas iaitu VCO di mana nama penuh die VIRGIN COCONUT OIL.Aku sebenarnya kurang dengan penganbilan supplement ,lagi lagi kalau fungsi die untuk kecantikan kulit muke.Sebab aku ade perasaan yang takut dan jugak fobia untuk mencuba sebarang product   kecantikan sebab aku rase kulit muka aku tak bermasalah sangat dan cukup sekadar yang sudah ade je .Like so so gitu je.Tapi dengan VCO ni pon aku tak tau a macam mane aku boleh terjebak ,mugkin pengaruh dari adik perempuan aku di mana die sendiri menjual product tersebut secara tidak langsung die boleh mendapat duit poket dengan mudah dan cepat sebab customer a.k.a pembayar ada di depan mata!!

Meh aku cite kat korang's pasal VCO a.k.a minyak kelapa dara dan kenapa tetibe tahap keberanian aku melampui segala-galanya lantas aku mencuba VCO :

1- Aku mengalami masalah keguguran rambut yang kritikal,di mana tanpe disikat dan aku main-main usap kepala aku rambut tetap gugur.Bukan seurat dua berurat-urat tau!!

2- Masalah dandruff yang orang kata ditahap langsung tak boleh blah!!Macam-macam shampoo aku cube,dan pelbagai penyubur rambut namun gagal juga.Geram lak aku dengan dandruff ni.

3- Masalah 'keputihan' dan jugak period yang tidak stable.Keputihan ni memang la bukan semua wanita yang ade tapi orang kate " prevent bettter than cure "..Hahh hamik kau belit-belit lidah aku.

4- Last but not least, of course la kan aku memang tak reti nak syukur.Nak kasi kulit muke aku lg flawless than before.Nak glowing2 like a star..Kahkahkah. dan jugak untuk kesihatan dalaman dan luaran la.Bukan nak cantik semata-mata .Itu semua anugerah Allah die da cukup sempurnakan mencipta kite kan.

So Alhamdulillah dengan kuasa Allah s.w.t dan pengambilan VCO sejak 4 bulan lalu mendatangkan hasil.Hasil yang ketara adalah masalah keguguran rambut berkurang dan period aku stable selama 3 bulan mengamalkan pengambilan VCO.

VCO juga berfungsi untuk mengurangkan berat badan di mana dengan  pengambilan 2 biji sehari ,InsyaAllah lemak-lemak dan dan toksin dalam badan akan disingkirkan.Selain itu juga VCO ni boleh mengekalkan kecergasan badan sepanjang hari.Let say yang gigih bekerja kt site ataupun yang duduk melanguk je dalam opis sambil layan online social network especially facebook insha Allah korang amalkan waktu pagi satu biji dan malam sebelum tidor satu biji akan terasa cerdas sepanjang hari.

Selain itu juga,bagi yang malas atau tidak sempat untuk tepek bedak mahupun foundation tak perlu risau muke kusam or bertukar wajah kalau tidak make-up.It is because VCO sudah berfungsi untuk naturalkan kulit muka sekaligus menaikkan seri dan glowing tanpa bedak di muke.

FYI and if not my mistaken VCO sekarang dipasarkan dalam 2 bentuk iaitu capsul dan cecair.Kalau yang dah biase dengan penggunaan collagen pon memang da dipasarkan sebelum ni ,tapi the latest one aku pergi beli dekat kiosk kat market haritu ade yang cecair punye.

Penat aku cite pasal kelebihan VCO ni,apakate aku cite pula kt korang care penggunaan VCO.Mengikut cakap adik perempuan aku ni VCO bukan sahaja boleh ditelan tapiiiiii ia juga boleh disapu dan juga ditepek pada bahagian bermasalh.Contohnya:

1- Mengalami jerawat batu yang terpampang sebesar BAS TRANSnasional kat dahi.
Caranye adalah korang kopekkan sedikit bahagian atas kapsul then picit keluarkan minyak lepas tu sapu pada jerawat.Aku bagi contoh jerawat mak jemah,tapi kalau korang mengalami masalh lain seperti kulit melecur mahupun terbakar pon boleh gunakan cara yang sama.Macam aku ni masalah rambut gugur so aku makan dan jugak sapu pada kulit kepala.Mudah bukan??

2-Korang juga boleh titikkan VCO ni pada foundation atau krim muke.Like watever korang rase sesuai untuk ditempek pada muke.Frankly speaking yall's before this ak tak pernah buat this method aku hanya sapukan pada rambut dan makan since i tak pernah make-up dan tak pakai sangat foundation.But this time aku cube buat di mana aku titikkan pada cream safi.Nak tau cream yg macam mane sile klik sini.Aku pernah kongsi dengan korang waktu ketika dulu.

Effect bile titikkan  VCO ke dalam krim safi sangat lah ohsem!!Kulit muka aku rase moist sepanjang mase dan paling penting jimat mase sebab aku dah tak pakai moisturiser.Ape awsomenye VCO ni da la banyak function,senang pakai lepas tu automatik muka jadi cute..Mehehehe.

Kalau korang rase macam aku ni penipu sila tengok gambar kat bawah ni.Mungkin tak berape nampak  perbezaan die tapi aku jamin kalau korang cuba inshaAllah berkesan dan gambar ini tidak diedit ye hanya crop dan cantumkan sahaje :)



1- Kalau dilihat gambar sebelum aku hanya menggunakan moisturizer dan cream safi sahaja .Sesungguhnya bile petang menjelma cream akan pudar dan kulit muke aku menjadi sedikit merah.Mungkin disebabkan faktor kulit aku yang terlalu cerah.

2- Gambar yang selepas adalah gambar waktu sukan tahunan di sekolah minggu lepas.See dalam keadaan panas terik pon kulit muke still flawless dan glowing selepas penggunaan VCO ke dalam cream safi.Sebelum aku oleskan cream safi aku sapukan dulu sunblock untuk fully UV protection :D


Jadi tepuk dada ,tanyelah diri.Okay..wa blah dulu .Banyak keje nak kene buat.




P/S :Suka entry ni? Boleh tolong klik  butang donate kat bawah ye. TQ :D

6 comments:

IEQAH said...

salam pucat sygg..

rendunyee...

seriously vco oke?? ieqah nk try laa.. pucat beli yg manaa??

P U C A T said...

ieqah:rindu kamu jugak!!

iya la ...try dulu..kalau untuk muke fza boleh ckp ok la sbb adik pucat kulit die dulu banyak pimple n kesan die da kurang muke nmpk glowing,kalau kulit pucat x nmpk sgt since pucat punye kulit xde masalah just naik jerawat pon kadang-kadang.

pucat pakai catalyst brand yg kapsul punye.

TiranaAduka said...

salam,pucat.
Pekabr..
Salam kenal dr tirana aduka

Lyaa Suriany said...

tertarik hati pulak baca review ni

P U C A T said...

tirana:kabo baik je..hehe
salam kenal jgk.

Lyaa suriany:hehe

said...

jom baca rahsia sy pulak =)